Friday, October 29, 2010

5C yang aku tak heran

1. Car - means sport car or other fancy cars
Reason : Tak guna kalu dpt laki yg ada fancy car kalau tiap2 hari dia tilik ‘bini’ kesayangan dia tu jer.... kalau kita sesekali nak try drive confirm tak bagi.

2. Career
Reason : Tak guna juga kalu dpt lelaki yg berkerjaya & bergaji tinggi kalau tiap2 minggu asyik outstation jer.. tinggal anak bini 2-3 minggu baru balik.. kebajikan anak bini semua terabai~

3. Credit card @ Cash money
Reason : Kasih sayang dan kebahagiaan bukan boleh dibeli dgn wang ringgit, harta dan kemewahan..

4. Condo - means rumah mewah
Reason : Kebahagiaan juga bukan terletak pada rumah besar.. tak semua rumah besar dpt menjadi “Rumahku Syurgaku”

5. Communication – means sweet talker
Reason : Tak kenyang makan pujian or ‘pump’ melambung2.. air kosong pun kalau bagi dekat sweet talker mcm madu + cremier pekat manis pun still tawar jer....

Kesimpulan:

Pesanan kepada wanita : Jangan terlalu bersifat materialistik... 5C tu semua bersifat keduniaan semata2 dan takkan kekal selamanya.. dan sememangnya kebahagiaan hidup bukan terletak pada 5C tu....

Pesanan kepada lelaki : Anda tak perlu berbangga dgn apa yg anda miliki especially 5C tu kerana tak semua wanita bersifat materialistik! Malah anda perlu berhati2 kerana kebanyakan wanita yg sanggup hidup bersama anda hanya kerana 5C tu jer, bukan betul2 ikhlas menyintai anda...

2 comments :

nurul afiza said...

btulla 2, kdg2 lelaki ni nk tnjuk macho dgn 5c 2, gua xheran la beb.. huhu.

♥CiK YaNNa♥ said...

bgus2x.. kita sama fiza..huhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin