Saturday, October 23, 2010

Aku Bukan Aku

Rasa tak best lg nak berjoget2 kat sini... ramai org dah kenal aku, dah dpt link ke blog aku.. tp aku jugak yg gatal publish dlm FB pasal blog aku.. tapi serius aku dah tak suka luahkan apa yg aku rasa kat sini.. nak update status kt FB pun aku tak suka.. so, macam mana lagi agaknya aku nak luahkan apa yg aku rasa dlm hati aku? tak kisah la.. ni kan blog aku, suka hati aku la nak buat ape ngan blog aku kan...

Aku perasan, aku bukan aku seperti 2 tahun yg lalu.. penulisan di sini pun byk berbeza drp penulisan yg mula2 aku tulis dulu. entry yg latest banyak yg menyakitkan hati, condemn org, sindir2 dan segala bagai.. sesaper yg baca latest entries mungkin pikir aku ni suka tunjuk hebat, riak, takbur dll... 

Aku pun tak sangka aku boleh berubah sampai 360 darjah.. aku dulu tak macam ni kan wahai kawan2 aku yg pernah kenal aku sebelum 2009 tu... dulu aku tak suka dikenali, very low profile.. dan semua rahsia hidup aku tak diketahui oleh insan sekeliling.. tapi dlm masa setahun ni banyak pula yg aku publishkan.. cerita sedih, cerita soal hati, cerita zaman best student.semua nak citer kat org...riaknya Cik Yanna ni.. 

Tapi semua tu kalau pembaca2 sekalian nak tahu bukanlah berniat utk mmbanggakan diri.. nak cover ke hape tak tau la ni.  aku menulis semua 2 demi mempertahankan diri, demi menunjukkan aku bukanlah terlalu lemah di mata 'dia' tu.. tapi tindakan aku tu terlalu bodoh.. dia bukannya baca apa yg aku tulis kat sini.. dia bukannya heran apa yg terjadi dgn hidup aku sekarang.. dia tetap teruskan hidup dia macam biasa.. dah, fullstop.. tak nak ingat lagi pasal dia..

Aku sedar, aku bukan Cik Yanna yg dulu, yg selalu happy tak kira tempat.. yg selalu buat lawak, yg selalu lepak ngn kawan2 sekepala tak hengat dunia..aku yg selalu share suka duka hidup aku ngn kawan2.. tp sekarang aku jd pendiam, kekadang pendendam ngn lelaki, suka hidup sendiri..suka pendam segala masalah.. yg paling teruk jadi tak berperasaan.. 

Depan org ramai aku boleh gelak sakan sampai nak terkeluar anak tekak, tapi bila bersendirian, terus emosi jadi tak stabil.. oh, hipokritnya aku rasa.. 

Macammana la aku nk jadi Cik Yanna yg macam dulu kan? macammana aku nak bajakan hati aku yg dah kering layu ni supaya istilah CINTA tu dapat tumbuh subur dalam hati aku?

Nota Hati : Kan senang kalau Allah tunjukkan awal2 lagi sape jodoh kita.. =p

4 comments :

nurul afiza said...

what ur poblm dear? kalo awl2 lg ALLAH dh tunjukkan jodoh kite, x interesting la hdup, kita xbyk berdoa nk jdoh yg mcmne, sbb dh nmpk kan sape jodoh kite, 1 lg.. usaha pun xde, ade hikmah ALLAH xtnjukkan awl2 jodoh kite.. ingat JODOH ITU RAHSIA ALLAH!!

♥CiK YaNNa♥ said...

btol gak 2.. tp 2lah, kdg2 fikiran jd xwaras bla pk msa depan..

nurul afiza said...

2 la, bile duk sorang2, terpikir.. bile ak nk bhgia mcm kwn2 yg lain, sume dh berpasang pasang, kite bile lg? mse 2 la.. setan snang nk goda kite kot, huhu.. nauzubillah.

♥CiK YaNNa♥ said...

aku bukan pikir nk brpasang2 cm org len...mu tau kn mksud ak..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin