Tuesday, March 22, 2011

Pantai Tanjung Biru

Date : 5th March 2011
Location : Pantai Tanjung Biru, Port Dickson

Dah memang pun namanya Pantai Tanjung Biru...memang biru betol lah tengok lautnya....this is my 4th or 5th trip to PD actually, but first time at this blue beach....trip kali ni bersama housemates..tujuannya adalah untuk mengeratkan silaturrahim sesama ahlil bait...maklumlah wanita2 berkerjaya nih, takde masa sangat nak bertegur sapa dan beramah mesra biarpun tinggal serumah...so, inilah masanya....=))

Bersama nasi lemak special dan ayam untuk BBQ, kitaorang bertolak seawal jam8.30 pagi dan tiba di PD around 10.30am...tiba je kat sana...wah..rasa cam nak mandi terus....memang cantik la pemandangan kat sana..tak percaya?? tengok nih!!

banyak batu2...kat batu tuh pulak banyak siput laut....

sudut kiri kat tepi pantai...redup je waktu pagi....nyaman je...=)


sudut kanan pantai pulak....biru air laut + biru dada langit...


batu2 lagi....cantik...hehe

Dah habis view pantai...tiba masa untuk posing dan aktiviti air lah pulak...posing tuh benda biasa...yang tak biasanya bila panik jatuh dalam air sampai terkoyak baju..huahaha...yang tu ape kes?? tu semua gara-gara naik banana boat lah!

pose kat batu2...cam model tugu negara pulak...

sesi melekatkan diri...

tengah berangan jauh....cet!

steady jer mula2 naik tuh...

bila dah jatuh..baru kecut perut..muka pun dah pucat lesi..haha...time tuh mula nak tarik2 orang..haha

kali kedua jatuh...rilek sikit sebab kaki boleh cecah dasar...

This is 2nd time aku naik banana boat...so, memang tak seram la...yang lain2 semuanya first time...kakak aku lagi lah...muka cuak giler sejak mula2 naik lagi...aku pulak suka kenakan orang...masa mula2 bot tu pecut..terus aku jerit kuat2...then yang lain pun ikut jerit jugak....tapi aku jerit tu sebab excited..lain pulak ngan diaorang..jerit takut..huahaha....

Masa jatuh kali pertama tuh...hmm..pakat telan air masin la...dalam ramai2 tuh.. dua orang yang paling panik..kakak aku dan sorang lagi.... kakak aku tulah tarik baju yang sorang lagi sampai terkoyak....nasib baik koyak kecik jer..

Overall..memang enjoy lah...tak rugi aku ajak diaorang cuba naik benda tuh...mula2 memang lah takut..tapi bila dah face tuh, best sangat...

Tak habis dengan tuh...perjalanan diteruskan ke Melaka lah pulak...yang tu aku citer dalam next entry...

Sebelum tamat entry...nak citer sikit lah pasal tempat nih...first, pantai nih memang cantik lah compared to another beaches around here..aku dah banyak kali pegi PD, tapi pantai lain semua tak berapa cantik dan kotor..pantai ni pun memang lah kotor sikit, but not very bad lah....

Kat sini jugak ada banyak aktiviti boleh buat..ada banana boat..nurah je..RM10 per person...ada jugak kayak...ada kedai2 jual baju dan makanan....surau pun ada tapi kecik je...tu dah common..kat mana2 pon surau lagi kecik daripada toilet...dunia akhir zaman kan....

Bubye PD....otw to melaka dengan berkongsi cerita dan perasaan pasal banana boat yang seram dan lawak tuh..hehe...tak lama lagi sampai kat Melaka dalam next entry...=))

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin