Wednesday, June 3, 2009

Dulu & Kini

Dulu :
Aku sgt low profile @ pasif.. sume org xknl aku, cikgu2 pn mmg xperasan kewujudan aku..aku xska join pe2 program.. klu join klb @ persatuan, aku biasa jd ahli biasa je..

Kini :
Aku tetiba je jd aktive.. boleh kata sume program aku nk join.. org pn dh ramai yg knl aku.. join prgram pn tetiba dpt jwtan walaupun ak xnk..

Dulu :
aku sgt suka baca novel..lbih2 lg novel cintan-cintun!! sambil bca, smbil jiwang sorg2..

Kini :
aku sgt xsuka bca novel, especially novel cinta!! nyampah!! sume 2 dunia khayalan semata-mata.. skrg ak lebih suka bca bku2 motivasi, bku2 agama dan ape shja bhn bacaan yg boleh membentuk diri aku ke arah yg lebih baik..

Dulu :
ak xboleh hidup tanpa kawan.. ke mana shj pergi mesti nk berteman.. hatta ke tandas yg sebelah kls pn ajk kawan suh teman.. nk wt pe2 nk berteman, klu kwn xnk , aku pn xnk..

Kini :
aku bebas.. ak xsuka ikut kawan..klu aku nk wt bnda 2, aku wt je, biar la sorg2 pn.. ke mana sja aku nk pergi, better g sorang2.. tp klu ad kwn nk teman pn aku ok je, cuma klu xde pn ak xkisah..

Dulu :
aku suka sgt marah2 adik2 aku.. xingt sifir ckt, trus aku jerkah.. time ngajar mengaji al-Quran lak, slalu adik aku kna cubit..

Kini :
aku rindu sgt kt adik2 aku.. time blik umah jrg2, dorg wt pe pn aku xmarah.. ngajar pn slow2 je..kakak yg baik g2..huhu

Dulu :
aku ska sgt men msg2.. kdg2 kul 2pg pn xtdo lg.. msg lak bkn sorang dua, 3-4 org skali gus!! cepat je ibu jari menari2.. kredit jap je hbs..

Kini :
aku mls sgt nk taip msg.. org anta msg pn mls sgt nk blas.. klu bls pn yg penting2 je.. kredit yg ad xhbs2.. lbih2 lg skrg ni kredit mxs & celcom aku expired thun 2013, lg la xyah fikir nk top4.. ak sndiri dh xingt bla last time aku top4, 2 pn byk lg kredit ak ad.. kredit yg ad cuma tuk tepon umh & pihak2 yg berkaitan utk program..

Dulu :
aku suka sgt ikuti perkembangan semasa tentang artis2 bru, lagu2 bru, dan gosip2 hiburan..

Kini :
aku langsung xamik tau psl artis2 bru, lagu2 bru n gosip2.. tau pn bla dgr org ckap.. setakat OIAM, AF, ABP dll, xyah la tnya aku, sume aku xtau..

Dulu :
suka sgt mkn gula2.. dlm poket xleh xde gula2..

Kini :
langsung xsuka gula2.. aku sndri xperasan sjak bla xsuka gula2.. myb sejak tingkatan 2.. tp klu coklat, pantang!! really likes..huhu

Dulu :
mudah sgt nangis..jap2 je nangis.. sampai mak aku pn xtahan ngn perangai aku yg kuat nangis, sejak kecil smpai la tingkatan 1..

Kini :
susah sgt nk kuar air mata..mmg mahal la air mata aku.. ingt lg time muhasabah diri, org len soksek2 nangis, aku boleh cool lg.. bkn keras hati @ xde perasaan, tp air mata ni xnk kuar.. tp klu bab terharu 2, sng sgt la plak nk nanges..huhu

7 comments :

~PakKaramu~ said...

Pak Karamu melawat anda

YaNNa'87 said...

thanx pak karamu coz sudi melawat sy...=)

hideo said...

wow! salute u.
dh jadi lebih confident!
it's gud 4 u...

Monkey D Luffy said...

dah matang ni
:P

YaNNa'87 said...

pengalamn byk mematangkan diriku...

geo_life said...

tak sangka ek, awak dulu dan kini jauh berbeza..
anyhow, change is a must..what matter is wethear its for better or worse

YaNNa'87 said...

hmm, 2la..hidup sentiasa berubah..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin