Tuesday, June 9, 2009

My Portrait

dh siap diframekan..penat aku wt frame ni...smpai terluka jari aku..hukhuk

Rasa cm xcaya je aku berjaya hasilkan potret sndri..huhu..
walaupun xbgitu perfect, tp aku puas kali ni...
potret bersaiz A3 ni berjaya aku siapkan dlm msa lbih 4 jam..penat woo...
tp nmpak cm rupa aku x??
ad la ckt2..hehe

actually ni bkn 1st time aku try lukis potret, dh byk kali, tp ni adlh kali pertama yg jd n aku puas ati..huhu..

tp mslh la plak..
aku xtau sma ada nk hntar potret ni ke x utk bhn esaimen kritikan seni tampak yg aku amik 2...
rsa syg la nk hantar gmbr ni...
tp klu xhntar lukisan ni, xkn nk lukis gmbr lain lak..
dh kesuntukan masa rsanya..
nk kna tulis report lg, kritik lg...
dhla kna kritik karya sndri..
msti la byk puji..
dh karya kita..huhu..

hmm,
kompius lak aku..
nk anta ke xnk..
nk ke xnk..

15 comments :

hideo said...

watper la nk risau kritik karya sendiri...
bg la kritikan membina utk diri sendiri even x bole nk puji btol2.
hehehe...
anyway, good effort!

YaNNa'87 said...

thanx hideo..
hmm, kritikan membina ye...good idea..
tp mmg byk pn kna kritik ni, xperfect..huhu

geo_life said...

sape tu..lawa la minah dalam gambar tu..hehe

Monkey D Luffy said...

comel
ahaks

YaNNa'87 said...

geo_life~ xtau la minah mana..men lukis je..tp rsanya awk prnh tgk gmbr 2 kn..heheh

monkey d luffy~ thanx

cik ateen said...

hye..
nice potret..
ok laa tuhh..
kalo sya lg laa..
lgsg xpndai nk lukis..
huhuhu..
;))

YaNNa'87 said...

thanx cik ateen.. =)

LiYaNa said...

waaa.. chantekk2..! lakaran bez..! cuma bykkan shading je..

kalo gelap, terus je gelapkan, jgn takut brmain dgn shading.. jgn biar cerah sgt, lighting dan shadow kena nmpak different..

hmm.., rasanya pd sy, hantar je la.. mmg la syg, karya kita bkn semua menjadi, skali skala menjadi tu mmg rase berat hati..

sy pn kdg2 rase xnak jual artworks sy tu.. hahaha!

tp lepas dh jual tu, bru rasa lg nk buat yg lebih baik drpd yg tu...! trust me...!

for the next portrait drawing ni, try main dgn lebih byk tona warna yg gelap2.. berani je redah.. hehehe..

slalu ushar2 drawings2 kt tenet yg real2, kaji cara lighting dan shadow, kaji cara stroke.. slalu tgk drawings, minda akan set real, set real, jd real la..

"if you want your painting be ralistic.., think realistic, see realistic.. then do realistic..."

selamat melukisss..!

salam seni..

YaNNa'87 said...

thanx liyana..thanx a lot..
insyaAllah, akanku mantapkan lg skill melukis ni..
sy prcya pd kta2 awk, percaya dan yakin pd dri sndri...

5rux said...

kira ok la tu..
kite ni lagi ar x reti nak melukis
;(

YaNNa'87 said...

ok la ckt2..huhu

anyhow, thanx 5rux 4 leave a comment.=)

SRISUFI said...

salam

TAHNIAH..sekurang-kurangnya kamu miliki anugerah yang saya tiada~melukis~.

salam persahabatan, maaf baru sembat bertamu.

wagonbiru said...

lawa la kak!

YaNNa'87 said...

thanx srisufi n wagonbiru..

prof.ir said...

wow!...cntik2...

klu usaha lebih msti leh pergi jauh ni....
bakat da ade...tp kne slalu diasah..hehehe

insyaAllah..=)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin