Wednesday, May 27, 2009

Tak Suka, Tak Suka, Tak Suka!!!

1. Bila diri dikhianati
Aku ckup xsuka bila dikhianati. sape2 pn mesti xsuka gak kn.. lebih2 lg dikhianati kwn sndiri.. stakat ni aku xde pengalamn yg teruk lg, yg biasa2 2 pernah la..

2. Bila janji tak ditepati
Aku pantang tul ngn org yg x tepati janji. I'm still consider with 'better late than never'. bab ni mmg mengingatkn aku kpd kenangan yg cukup pahit dlm hidup aku.. nasib baik aku terselamat dr sebarang malapetaka.. cukup payah nk kumaafkan 'dia' dgn apa yg berlaku, mgkin boleh dimaafkan, tapi utk lupakan apa yg dia dh buat kt aku mungkin sampai aku hilang akal dulu kot bru leh lupa..

3. Bila org mainkan kesucian Islam
Bab ni aku cukup sensitif. yg paling aku xsuka bila ad sesetgh org 2 xreti @ buat2 xreti nk jaga imej Islam. byk cth yg berlaku dpn mata aku.. cthnya ad yg pakai tudung labuh berjubah lg, tp selalu dating ngn BF. geram je aku rsa nk g ketuk meja dorang. seharusnya jaga la imej tudung labuh 2.. pedih dh telinga aku dgr org kata "hmm, nmpak je pakai tudung labuh, tapi bknnye boleh caya...". ak cukup terasa sbb aku pn pernh pakai tudung labuh dulu, so bila org kata cm2, cm org judge sume org tudung labuh ni teruk..

4. Bila org mengherdik orang2 tua
Aku amat kesian tgok org2 tua kna herdik ngn anak menantu... mmg la dorang dah kurang pendengaran, tp klu nk cakap bg dia dengar xyah la herdik, just kuatkan suara ckt dh la.. dorg pn still ad hati & perasaan. dorang jaga kita time kita kecik dulu mana de herdik2 g2.. kita pun akan tua juga satu hari 6t, so klu kita salu herdik org tua kita, atuk & nenek kita, xmustahil bila kita tua esok2, ank2 & cucu kita lak herdik kita, xpn lebih teruk drp 2..


5. Bila org amik kesempatan
Aku dh byk kali kna cmni. mmg sedih bila org salu amik kesempatan ats diri kita. nk kita bila diperlukan, bila dh xperlu wt dono je..jmpa pn xnk tegur, klu boleh xnk tgok pn muka kita ni. sbb 2la aku xde kawan rapat. cukup serik rasanya utk berkawan..aku lebih senang hidup sendiri, bebas nk wt pe pun..xperlu nk bergantung ngn org len.. xguna ramai kwn klu yg ada hanya menyakitkan hati..

6. Bila diri dipermainkan
Teringt aku ngn sorg bdk ni, kononnya nk test aku..siot tul!!! nasib baik aku pass ujian tersebut.. mmg geram gler r bila org nk test perangai n pegangan hidup kita ni.. nk tgok tahap ke'gedik'kn la kononnya..ee..plez la..ak bkn jenis cm2 k!!


7. Bila pengorbanan tak dihargai
Sedih kan bila sgala pengorbanan kita lgsg xdihargai.. at least ingt la ckt segala jasa dan pengorbanan yg ditaburkan kpd kita.

8. Bila dipaksa buat sesuatu yg tak disukai
Argghh...ak mmg xsuka dipaksa.. aku suka ikut kepala otak aku je..xkisah org ckap pe..

9. Bila jumpa perempuan gedik & perasan
Cukup menyampah!! lebih2 lg yg selalu citer psl BF dorang.. muak aku dgr.. ps2 citer rmai laki minat dia la, ramai nk ngorat dia la..ee perasannya.. pdhal aku rasa laki ni saja je nk test..tul x wahai laki?

10. Bila cinta ditolak
haha..yg ni no comment..huhu

12 comments :

geo_life said...

stuju2..tapi yg no 10. je..ada banyak pengalaman ke?haha..
anyway, biasa la hati..bukan boleh dipaksa..it's ok, kalau dah jodoh takkan kemana gak

YaNNa'87 said...

hmm, no comment.. percaya pd jodoh..huhu

LotsOfLove-Pearls said...

..nak nangis bab kes ibu tue..
rindu kg..
pict dier 'menyentuh' amat

YaNNa'87 said...

jgn la sedey..sape xsyg n xrindu ibu n kg halaman..

Cik Zahora said...

ngee.. haha.. btul2..

SRISUFI said...

~~~~

sadis saya membaca coretan ini...ada jodoh tak ke mana...sabarlah kawan..


~nice song

YaNNa'87 said...

sadis sgt ke? hmm, nmpknya ramai yg komen yg no 10 tu.. ad dua sbnrnya, kita menolak @ ditolak...dua2 xska, sbb org tolak cinta kita mmg la kta xsuka & xska pula paksa, dan menolak pn xska sbb rasa serba salah, xbaek patahkan hati org len, tp 2la..hati kn..ckup abstrak..

hideo said...

sy akui ramai lelaki yg suka menge'test' n ambil kesempatan kt pompuan.
tp x krg jugak ada lelaki yang btol2 sayang pompuan n mudah jatuh hati.
+)

hideo said...

i must admit that there's a group of men suke menge'test' n amek kesempatan kt pompuan.
wahai lelaki spesies ini insaf la woi...

tp ada gak laki2 yang btol2 sayang kt pompuan x kire siape n mudah jatuh hati...
aku kesian kt spesies camni...
huhu...=(

YaNNa'87 said...

hideo~ adakah anda tergolong dlm jnis yg btol2 syg pompuan n mudh jtuh hati 2?hehe..

anyway, mmg rmai la laki cm2..sy sndri pn dh byk x terkena, nsib baik xtertipu je..

hideo said...

bkn2...
sy bkn camtu...
sy spesis lain dr yg lain.
haha :D

YaNNa'87 said...

hmm, 2la..len org len ragamnye...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin