Wednesday, April 21, 2010

Dah Hampir...

almost 3 weeks had been waiting... within tht period, many things have been done. let's check it out!!

1. Balik kampong

Date : 3-7th April 2010
Venue : Dabong, Kelate

there was great time gathered with my family especially my beloved mom n dad ( ma & abah ). besides, as usual.. melantak makan buah salak madu!!!! puas2 hati mkn salak kali nih.. biasa x banyak yg masak.. tp time aku balik tuh, byk la plak yg masak, dah la time tuh xde org sgt kt umah.. ape lg, melantak la puas2..hehe.. tp maaf la kt kwn2, aku bwk ckt je dtg cni, hnya insan bertuah je yg sempat merasa.. yg lain2 jgn kecik ati ea, nah, aku bg kt korang!!!!

sedap wooo....

masa 2 jugak, byk la durian, rambutan, manggis, mangga, jambu, dokong, langsat, bla bla bla tgh masak ranum.. eh, belom lg, tgh berbunga dan berputik.. around bln 8 ni kot bru msk... 6t jemput2 la sape yg nk dtg kt umah aku melantak mkn buah2an 2 sume..

2. Tautan Kasih Exco PERDANA 08/09

Date : 9th April 2010
Venue : Pork Dickson, N9

I thought there was a great event since all of us as Exco PERDANA so long never meet each others.. but it look just 10 persons join it.. huh, tak syok ah!! yeke tak syok?? ekeleh, small matter la, kita orang enjoy habis....

barisan Exco yg join..

aweks yg cun..yeke???

there was many activities we were joined.. there was BBQ, kayaking, naik pencil, mandi pantai bla bla bla.... pendek kata sehari suntuk enjoy je.. smpai burnt gak la kulit yg dah xberape cerah dh ni!! tak jeles ke weh Exco PERDANA yg tak join tuh??hehe...

bersedia untuk berkayak ke tengah laut.. penat sieyh main benda nih!!!

nak berlumba...

bersedia sebelum naik pensel round pantai..

whohoho....best!!!!

BBQ dgn 4 ekor ayam utk 10 org..hebat lah!!!

3. Actuaries With Steamboat

Date : 15th April 2010
Venue : Liki Liki Restaurant, Danau Kota, Gombak

berkumpul di masjid UKM sebelom bertolak dgn 4 buah kereta

Punya la jauh jln2 semata2 nk cari makan jerk???? itulah yg dikatakan jalan2 cari makan.. for this time, most of malay actuary students joined this gathering.. mcm nk pecah rekod je bla berjaya buat gathering cmnih!! at first, I just put 40% expectation tht this gathering will be succeed.. mana taknya, habis bergaduh2, berguling2, bermasam muka, berkutuk2, bertarik rambut, berterajang segala bagai..lebih2 plak aku nih, padahal berbincang dlm FB je nk wt event nih!!! akhirnya jadi jugak..alhamdulillah...

melantak tak hengat dunia....

We arrived there at 8.00pm.. at tht time, my stomach felt krok krek krok krek.. lapar weh, dari tgh hari xmkn semata-mata nk sumbat steamboat nih!!! whoa... puas hati la mkn mcm2 kt situ.. yg paling bestnya steamboat ayam yang diperap dgn lada hitam tuh, best dowh!!

dah kenyang..bergambar la plak..

Girl Actuaries..

ha, kalo nak tau, bdk actuary nih jenis tangki besar.. berkali2 tambah aym, udang, sotong dll.. last2 buang dlm longkang sbb xhbs.. bkn group aku ea.. tapi kan, kt restoran nih lain cikit, tatau la kalo kt restoran lain gini gak.. steamboat tuh kita boleh amik je banyak mana nk makan, dia buat makan secara buffet la.. tp kalo xhbs makanan dlm pinggan 2, akan dikenakan caj lain, denda la kot.. jd kita byr RM20 per person, then mkn je sebanyak mana yg kita larat nk telan..besh dowh!!!

b4 balik UKM, kita org ronda2 la plak kt The Curve, Alamanda, and last skali take a supper plak kt Mapley @ 3.00am!!!! tak pernah2 aku buat keje cmtuh, enjoy smpai pg buta baru balik.. kalo mak aku tau la anak dia cmnih kt cini, nanges la mak aku kt kg tuh!!!! maaf ma, tamo buat lagi bnda2 cmnih...nyesal!!!

****************************************

ok, dh hbs citer... tapi ape yg dah hampir tuh??? lama sgt menanti smpai 3minggu??? my final exam la.. esok aku baru start exam, first paper.. paper Bahasa Arab..rileks sudaa.. haha..poyo jerk!! lusa pulak ada exam Risk Theory..yg ni xboleh rileks lg... hmm, org lain ada yg dah hbs exam dah, aku baru nak start.. memang bosan giler r nk habiskan stdy week selama 3 minggu tuh!!! tu sbb aku enjoy sakan.. dah la tesis siap awal, coursemate aku yg lain sibuk ngn tesis lg masa stdy week tu.. tp aku dah setel sume.. jadi, selain stdy sikit2 keje aku cuma makan, tido, blogging, jalan2 bla bla bla....

owh, akhirnya... exam dh hampir....

Mode : dah 3 hari dapat selsema yg teruk + sore throat, pening2 lalat...

7 comments :

storm said...

bestnya jalan2 sambil makan2

Katak Ijau said...

happy exam yer..
pape pun gd luck.. :)
all the best

♥CiK YaNNa♥ said...

storm~ kiter jln ckt2 jer..xmacam kamo...

katak ijau~ tq=)

are-bue said...

teringin nak naik banana boat tu..

♥CiK YaNNa♥ said...

naik je..murah je pn..rm8 per person..

jane said...

gdluck exam !

♥CiK YaNNa♥ said...

tq=)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin