Sunday, April 11, 2010

Patah Hati

Di saat aku patah hati,
Di saat aku putus asa,
Di saat aku lemah semangat,
Di saat aku hilang pertimbangan,
Tiba-tiba aku dipujuk
Dengan Nasyid ini....

************************************************

Kau tidak seperti dulu
Yang ku kenali dulu
Rupa hilang seri
Manakah manisnya


Kau tidak seperti dulu
Yang ku kenali dulu
Madah tak berlagu
Manakah girangnya

Patah hati
Jangan terdampar sepi
Jangan tersungkur mati

Patah hati
Jangan leburkan mimpi
Jangan memakan diri


Bukankah Tuhan ciptakan malam
Untuk beradu menanti siang
Bukankah Tuhan titiskan hujan
Menanti limpah kemarau panjang
 
Album : Nota Cinta
Munsyid : Saujana
http://liriknasyid.com
klik sini utk download

**********************************
 
Bila aku mghayati liriknya, barulah aku sedar bahawa aku tidak seperti dulu, aku dh byk berubah.. rupa2nya trlalu jauh dan trlalu lama aku melayari perasaan.. I realize lately, I always annoying people around me, always being alone, always ignoring my frenz.. even I'd broken heart, supposely I shouldn't think too much abt tht, otherwise it might being worst..
 
 
"Biarpun patah hati, jgn terdampar sepi, jgn tersungkur mati, jgn leburkan mimpi, jgn memakan diri.."

4 comments :

Nuranis Sanusi said...

kutu rayau nak bebel nih..
sis.. walaupun kita kaya, bijaksana, ada pangkat hatta segalanya kita takkan dapat hidup keseorangan. Jangan sekali-kali abaikan manusia2 kat sekeliling kita. Kita kena jaga hbdn dgn Allah dan hubungan dgn manusia. May Allah alwaz bless u.. miz u fillah =D

YaNNa'87 said...

tq ats nsihat 2.. I'll try 2 change all the bad altitude..

tp seriously, hablu minannas ni susah nk jga...

nurul afiza said...

best ke lagu ni?? nanti nk dgr la.. huhu

YaNNa'87 said...

best la, no 1 dlm crta nasyeed mgu ni..

aku dh upload dlm 4shared, n dh letak link kt entry 2, klik je utk download..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin