Tuesday, April 20, 2010

Adeh, Malu Gilos!!!

Kisah ni brlaku pd awl tahun bru nih.. time 2 aku dr kg nk dtg balik UKM, dh puas brcuti n ternak badan kt umh slma sbulan lebih.. spt biasa, aku naik train sbb tiket dia murah gler, RM17 je dr Dabong ke Kajang!! seyes.. lgpun stesen ketapi dkt sgt2 je ngn umah ak kt Dabong tuh.. mmg sape2 yg dtg dr jauh nk hiking gng Stong akn naik tren n trun kt Dabong.. kira femes jugak la kg ak tuh!hehe.. tp  ak bkn pnduduk jati kt c2, imigrate je.. seingt ak, ak pindah sana msa umur 6thn.. b4 tu tinggal kt Wakaf Bharu, Tumpat.. jauh 2 brhijrah.. mknanya aku bukan org ulu tpt jin bertandang tuh! aku org hilir jugok weh!!

panjang rupanya train nih!! patot la org panggil kete lipan, tp lipan pendek jerk!! 

ok, dh hbs intro.. masuk kpd title of the entry.. continue drp naik tren td.. as usual, aku sorang diri je, so mmg tatau la sape insan brtuah yg bakal duduk kt sebelah seat aku tuh! tiap kali nk naik tren, aku salu doa smoga bukan laki yg dok tepi ak.. takot siot nk tido.. 

pd malam 2, naseb baek la pompuan dok sblah aku.alhamdulillah.. lps letak beg, pakai sweater, pakai stokin tebal, sumbat telinga ngn earphone, tutup muka ngn top sweater then terus tido.. aku salu cmtuh, mls nk borak2 ngn org sekeliling.. apatah lg bdk2 laki yg dk pheewiiit cm panggil burung g2..uh, xlayan!! ak mmg belagak ngn bdk2 laki, salu wt muka samseng jerk!


tgh aku sedap2 tido, ad plak org kejutkan aku n ngaku seat yg aku duduk tuh seat dia.. msa 2 dh sampai jerantut. aik, cne bleh jd cmtuh? biasa kalo tren xprnh clash gitu. then aku check la tiket aku, betol dh. dia pn tnjuk tiket dia.. aik, betol gak seat tuh! aiseh, pe dh jd nih? 

msa tuh rmai gak org len msuk cmpur.. last skali compare tiket.. aku dh kecut sbnarnya.. kot2 aku yg silap coach ke hape.. ps2 ad la sorang mamat yg dok brdekatan ngn aku terperasan something yg buatkan aku terpksa mengalah akhirnya.. 

rupa2nya, seat kt tiket aku 2 mmg dh btol, yg x btolnya adalah TARIKH tiket 2.. tiket aku bertarikh malam b4 kejadian!!! adeh, malu gilos time tuh!! tatau nk letak ktne muka nih.. cane la aku bleh trtukar tarikh cmtuh! last skali aku trpaksa la bangun n duduk kt tepi pintu skali ngn bdk2 len yg xde tiket ( naik lompat).. adeh!!


lps drp peristiwa manis tuh, aku cukup berhati2.. tamo pisang berbunga n berbuah dua-tiga kali..xrela!! next time ingat, tengok tarikh tiket btol2x!! abg n kakak aku gelak brguling2 bila tau peristiwa tuh!! huh!! 

moral : belagak la lagi ea Cik Yanna ooi....

10 comments :

FIEFAH said...

salam...
betul ke sumbat walkman, bkn laud speaker ea?? kan xsuka pkai earphone...huhuh

♥CiK YaNNa♥ said...

over la nk wt loudspeaker time org nk tido cmtuh! kna gak respect org sekeliling ( sjk bla ak pndai rspect org nih?)

kayown said...

sakura pon mcm 2 jgk..suke sumbat telinga pas 2 tido..hak3..lain kali jangan lupa tengok tiket 2 btol2 taw nanti tersalah tarikh lagi..^-^

♥CiK YaNNa♥ said...

baek sakura...

Farhan said...

oo..org Dabong rupenya cik yana ni..dkt ngan gunung stong??kg tu mesti lawa

♥CiK YaNNa♥ said...

bru tau ke??
mesti la lawa..sbb 2 la rmai pelancong ke sana..hehe

Kapten said...

aku sambung gelak guling2 untuk ko boleh?

♥CiK YaNNa♥ said...

boleh2x.. gelak hbs2x ea, 6t kna kt kau bru tau..hehe

storm said...

ish macam mana leh silap yer...

♥CiK YaNNa♥ said...

haha..entah ler...serius, btol2 xperasan.. memula suruh abg beli tiket bertarikh kejadian memalukan tu, tp tiket hbs, ad sehari b4 tu, sbb tu kot dok teringt tarikh yg nk beli mula2 tu jer...haha..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin