Monday, April 19, 2010

They Were Back!!

Sejak aku tukar title blog ni, sudah berkurang reader blog ni, xjmpa cari kot..

Akhir2 ni aku rsa byk perubahan yg brlaku dlm hidup aku.. a good changes actually.. well, everything change by the times move forward.. so, xhairan la kan..

Tp yg paling ketara adlh rmai insan2 yg prnh wujud dlm hidup aku b4 ni trying to come back to my life rite now.. siapakah mereka?? no need to answer..

Actually, it a small matter 4 me utk trima dorang balik dlm hidup ak n menjalani hidup cm biasa. tp hati ni, sbnrnya masih terasa sakit dgn apa yg dh dorang buat kt aku b4 ni.. nk kata brdendam, aku rsa x.. cuma aku xbleh lupa apa yg mrk2 buat..

aku perasan, aku kerap cakap yg annoying dgn mereka bla mereka tuh tegur aku.. aku ni mcm dh jd stone heart.. aku ckp cm dh xder perasaan.. aku suka smash every single word yg mereka ungkapkan dgn xder rsa brsalah ckt pn.. dasyatnya ak ni kan..

sbnrnya dulu2, aku amat3x brharap one day, org2 yg pernah menyakitkan hati aku, hina aku, sumpah seranah kt aku, brmusuh dgn aku, khianati aku bla bla bla.. aku hrp sgt mrk2 tuh kembali dlm hidup aku n juz forget all the past..

tp bila ia btol2 dh brlaku, ak rsa tawar hati.. ada yg add aku kt FB, tp smpai skrg aku x approve.. ak dh tawar hati nk contact dia, nk jd kwn dia, n klo boleh aku nk hilangkn memori pahit aku ngn dia tuh! seyes aku xbleh lupa...

lg 1, some1 yg dulu2, 3tahun yg lalu, punya la baik ngn aku, share itu ini, borak dr mlm smpai pg, tido sekatil, berutus-utus surat segala bagai.. tetiba senyap cm2 je.. then akhir2 ni muncul balik, elok2 je tegor aku cm xde problem pe2 b4 ni.. ni jenis chipsmore ke hape???

ad lg 1 plak, dkt stgh tahun menyepi dr aku tetiba muncul.. bkn main dia kutuk aku, sindir2 dgn kata2 sepedas lada hitam tuh, then blah gitu jer.. but now, tetiba muncul semula n tanya "pe citer skrg nih??"

bg org2 cm mereka tuh, tlg la jgn terkejut bila aku jwb soklan tuh dgn ayat romantik cmnih, "biasa je, aku hidup lagi.."

kesimpulannya, amaran bagi sesaper yg dh pernah pergi dr hidup aku n nk kembali semula, aku boleh je terima korang balik, tp sila bersedia dgn 'ayt2 jiwang' aku yg boleh meyirapkan saluran darah anda!!!

note: aku dh jd semakin ego, sombong n xder perasaan, makin la xde saper nk dekati aku.. ah, lantak ah, ad aku kesah????

10 comments :

Katak Ijau said...

hurmm cik yana..
grangnyer...
tapi pape pun bwk betenang yer...
chill...:)

♥CiK YaNNa♥ said...

bukan garang, xder perasaan..hehe

AyuE said...

sabar ekk...manusia mmg mcm tu..

Kapten said...

aku pun spesies chipsmore kot
haha

Anonymous said...

adkh sy jga tmsuk dlm golongan y d ceritakn i2..;'(
klu ye..nk mntk maaf byk2..huk3

♥CiK YaNNa♥ said...

ayue~ dh ckup sbr ler 2..huhu

kapten ~ btol la tuh!!..haha

anon~ mn la aku tau kau trmasuk ke x dlm golongan yg disebut dlm en3 coz kau xgtau kau 2 saper??

Anonymous said...

woooaw..tksannye kt hati ni.huhu
ok,.i accept as it is what that had in say..
me..sz_8z..T__T

♥CiK YaNNa♥ said...

sz_8Z, anda trkecuali...

Anonymous said...

bukan manusia kalau xde perasaan. better ubah,jgn jd habit,nanti merana n menyesal. kalau bukan skang, 1 day t..believe me!

♥CiK YaNNa♥ said...

ya, i try 2 change the bad habit rite now..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin